20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Leader 2014-2020

pálinkaf?zés

 Pálinkaf?zés, magántanulóknak
 Vélhet?en eddig is f?zték otthon, nagy titokban a pálinkát azok, akik ezután már legálisan tehetik mindezt.
 
 Szlovéniában több száz otthoni pálinkaf?z?-készülékkel várják a magyar vev?ket, de elég az internetre beírni a megfelel? keres?szót és ki

 Pálinkaf?zés, magántanulóknak

 Vélhet?en eddig is f?zték otthon, nagy titokban a pálinkát azok, akik ezután már legálisan tehetik mindezt.
 

 Szlovéniában több száz otthoni pálinkaf?z?-készülékkel várják a magyar vev?ket, de elég az internetre beírni a megfelel? keres?szót és kiderül, nagy a kínálat itthon is a házi lepárlók terén.

 Jogszabályi változás teszi lehet?vé a közelmúlttól, hogy bejelentési kötelezettség, jövedéki adófizetés nélkül bárki készíthessen otthon 50 liter 83 fokos párlatot, ami 100 liter 43 fokos italnak felel meg.
 A méltán Európa, s?t világhír? Agárdi Pálinkaf?zde most egészen újszer? vállalkozásba kezd. Januártól tanfolyamon tanítják a f?zés helyes módját mindazoknak, akik úgy vélik, még tanulhatnak valamit a cég világbajnok f?z?mesterét?l.
 Ahogy Vértes Tibor f?z?mester a Vétónak elmondta, nem tartanak attól, hogy riválisokat nevelnének, hiszen az agárdi pálinka olyan prémiumkategóriába tartozik, amit nehéz otthoni körülmények között el?állítani, ráadásul a törvény a f?zési könnyítést amúgy is csak az otthoni fogyasztásra korlátozta. Céljuk sokkal inkább az, hogy a tudásuk átadásával csökkentsék a magyar pálinka hitelét rontó párlatok mennyiségét és megóvják a magyar pálinka kiváló szaktudással, odafigyeléssel kivívott nagyszer? hírnevét.

Forrás: http://www.v-to.info

Vissza