20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Helyi Fejlesztési Stratégia 2014-2020

          Támogatói okirat             LEADER HACS elismerés
       

A Kedvezményezett neve: VELENCEI-TÓ TÉRSÉGFEJLESZTŐ KÖZHASZNÚ EGYESÜLET
A projekt címe: VP6-19.1.1-15 HELYI FEJLESZTÉSI STRATÉGIÁK ELKÉSZÍTÉSÉNEK TÁMOGATÁSA

A szerződött támogatás összege: 7 200 000 FORINT
A támogatás mértéke: 100 %
A projekt befejezési dátuma: 2016. június 10.
A projekt azonosító száma: 1752400212

A projtek tartalmának rövid bemutatása:
Magyarország Kormánya az egyesületi formában működő, előzetes LEADER Helyi Akciócsoport elismeréssel rendelkező szervezetek részére a Helyi Fejlesztési Stratégiák elkészítése érdekében felhívást írt ki. A Kormány a Partnerségi Megállapodásban célul tűzte ki a társadalmi együttműködés erősítése és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelmet, ezen belül a vidéken élők számára a vidéki települések élhetőbbé, vonzóvá tételét. A cél elérését a Kormány a LEADER Helyi Akciócsoportok együttműködésével valósítja meg.

Az együttműködés keretében Magyarország kormánya vállalta, hogy a felhívás feltételeinek megfelelően az előzetes elismeréssel rendelkező Helyi Akciócsoportokat lakosságszám, településszám, valamint a települések gazdasági-társadalmi hátrányosságra irányuló mutatószámai alapján meghatározott 4 millió Ft és 10 millió Ft közötti vissza nem térítendő támogatásban részesíti a rendelkezésre álló forrás erejéig.

Az együttműködés keretében a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület vállalja, hogy a projekt megvalósításával hozzájárul a „társadalmi együttműködés erősítése és a szegénység, valamint a hátrányos megkülönböztetés elleni küzdelemhez a vidéki térségekben” cél eléréséhez. A Helyi Fejlesztési Stratégia (a továbbiakban: HFS) elkészítését követően közreműködünk annak hatékony és fenntartható végrehajtásában.


1. Helyi fejlesztési stratégia dokumentumok

2. Helyi fejlesztési stratégia előzmények, segédanyagok

3. Tájékoztató anyagok

4. Helyi Fejlesztési Stratégia tervezés

A Velencei-tó HFS tervezésének folyamatosan készülő munkaanyagait mutatjuk be a könnyebb tájékozódás és véleményezés érdekében.
Szomszédolás a Velencei-tónál, Sukoró, Velence, Vereb
 

Helyi Fejlesztési Startégia TKCS tervezési hátéranyag