20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Sukorói Ifjúsági Hagyományteremtő Közhasznú Tánc Egyesület

LEADER pályázatot nyert Sukorói Ifjúsági Hagyományteremtő Közhasznú Tánc Egyesület.

Velencei-tó értékei (VP6-19.2.1.-93-5-21)

Projekt címe: Trianoni közösségi tér kialakítása

A projekt rövid ismertetése:  A Sukorói Ifjúsági Hagyományteremtő Közhasznú Táncegyesület mindig is kiemelt fontosságúnak tartotta a helyi vonatkozású történelmi események és hagyományok őrzését, ápolását, 2009 – es évben az önkormányzattal és a Sukoró Iskolájáért Közalapítvánnyal közösen a műemléki református templom előterét, illetve a Főtér közterületein egy történelmi emlékparkot alakítottak ki.

2021-ben az Országgyűlés június 4-ét A nemzeti összefogás napjává nyilvánította, azóta településünk rendszeresen megemlékezik Trianonra. Civil összefogással tesszük ezt a Sukoró központján található Ördöghegyen. Két éve a vírus helyzet miatt egy fát ültettünk a hegy lábánál. Az idei évben egyesületek bevonásával egy nagyobb tömeg összegyűlt a hegyen, emléktüzet gyújtva emlékeztünk és ünnepeltük az összefogás napját, és adtuk át az Ördöghegyen a Trianoni közösségi teret. A tér sétánnyal kialakított legmagasabb részén egy Trianon emlékére kihelyezett kettős kereszt, zászlótartó és emléktábla került elhelyezésre.

Az újonnan kialakított Trianoni közösségi tér, történeti attrakcióként hozzájárul Sukoró és a Velencei tó turisztikai vonzerejének növeléséhez.

További információ ITT található.

Vissza