20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Sukoró Gyermekeiért Közalapítvány

LEADER pályázatot nyert Sukoró Gyermekeiért Közalapítvány.

Velencei-tó értékei (VP6-19.2.1.-93-5-21)

Projekt címe: Rendezvénytér fejlesztése

A projekt rövid ismertetése:  A Fehérvári út 416 hrsz található a Toldi Géza Emlékpark és Zöld Pont Helyi Termelői Piac és Rendezvénytér. A komplexumot az önkormányzat alakította ki és folyamatosan fejleszti. A Fehérvári út felőli részén található Zöld Pont Termelői Piac és Rendezvényteret az önkormányzat 2016-2018 közötti időszakban TOP-os pályázati forrásból építette. Az iskolások és óvodások létszámának folyamatos növekedésének következtében a sportpályán igény lett a testnevelési órák szakszerű megtartáshoz a fejlesztésre. Önkormányzat hazai pályázati forrásból alakította ki 2019-re a többfunkciós sportparkot: 1 db műfüves foci és teniszpálya, füves focipálya, kosár és kézilabda pálya, röplabda pálya és 1 db Petanque pálya, valamint a gumis és terepfutókörök. 2020-ban a MFP keretén belül az önkormányzat helyi igényeknek eleget téve négyévszakossá fejlesztette a piac és rendezvényteret, valamint 2021 tavaszán a sportpályák melletti padokat és a nádfedeles pihenőhelyeket a Sukorói Sportbarátok Egyesület szerezte be pályázati forrásból.

A felsorolt egymásra épülő fejlesztésekből is látszik, hogy maximális kihasználtságnak örvend a közel 1 ha terület a település központjában az iskola, óvoda közelében.

A helyszín felszereltsége hiányosságot mutatott, kézműves és más jellegű gyermek foglalkozás területén. E hiány pótlására az alapítvány 3db pavilonnal, 12-12 db paddal és asztallal, valamint 1 db napvitorlával fejlesztette a rendezvényteret, így nap és szél védett helyet tudunk biztosítani a gyerekeknek a rendezvényeken a szabadtéri foglalkozások és előadások során. A beszerzésre került infrastruktura elégséges egy nagyobb osztály létszám egyszeri, maximum 36 fő foglalkoztatására is.

A fa mobil pavilonok alapterület 250x200 cm, mennyezeti magasság 220 cm, vázszerkezet 10x10 cm-s lucfenyő, csomópontokon, lapolt illesztéssel. A pavilonok külső oldalborítása, félbotfás házépítő padlóburkolás, belső burkolása 5 mm-s nyír rétegelt lemez. A padló burkolása vázszerkezeten 24 mm-s hajópadlóval valósult meg. Minden felület 2 réteg lazúrozást kapott. A tetőfedés: zsindely, bádog szegélyekkel, eső csatornázva került kialakításra. Az oldalajtó reteszelhető zárhatósággal lett kialakítva. A mobilitást tetőszerkezeten kinyúló horogkampókkal, daruzási előkészítéssel lehet megoldani. Napvitorla 2 db 100 mm-es, 3 m magasságú horganyzott oszlophoz, 1 m mélységű lehorgonyzott alapozással került rögzítésre. A napvitorla textil felületét 40 m2, 8x5 m-s fesztávolságú HPDE monofil MESCH háló képezi.

Kültéri asztal rugós zárral nyitható-zárható acél alapanyagú láb, asztalfelület 200x70 cm magassága 78 cm, alapanyag lucfenyő. Minden felület 2 réteg lazúrozást kapott. A 12 db padot az ALEX Fémbútor Kft gyártja, Vázszerkezete 4 mm-es horgonyzott acéllemezből készült, amely a megfélő szilárdsági és állékonysági jellemzők mellett könnyed, légies hangulatot kölcsönöz a padoknak.

A tavaszi-nyári időszakban megemelkedett lakosságszám, meg a Velencei-tó környékén megemelkedett turista szám igényli a helyi rendezvényeket, az alapítvány a fejlesztéssel lehetőséget biztosít szabadtéren, nagyobb csoport foglalkoztatására a rendezvénytéren.

További részletek ITT.

 

Vissza