20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft.

LEADER pályázatot nyert a Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft.

Értékmentés a vidéki életminőség fejlesztése (VP6-19.2.1.-93-3-17)

A projekt címe: Vízi turizmus fejlesztése a Szúnyog-szigeten

A projekt rövid ismertetése:

A VP6-19.2.1.-93-3-17 Helyi felhívás Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület illetékességi területén benyújtott LEADER pályázatban vállaltak megvalósítása megtörtént.

A tervezett fejlesztés célja a vízi turizmus élénkítése a Szúnyog-szigeten, szolgáltatásaink bővítése, minőségének további javítása.

Jelenleg a déli oldal és az északi oldal látnivalóinak összekapcsolását az agárdi kikötőben lévő H2O Akváriumház látogatása, valamint az átkelő hajójárat igénybevétele révén tudjuk biztosítani. Hajóinkon kerékpárok szállítására is van lehetőség, így az útjukat rövidíteni szándékozó, kisebb gyermekekkel bringázó turisták számára is tudunk alternatívát nyújtani.A jövőben szeretnénk a két oldal kapcsolatát tovább erősíteni. A projekt során beszerzett műanyag moduláris úszóstég hajóinkkal történő vontatása lehetővé teszi, hogy a szúnyog-szigeti hajóállomáson akár a 7 db 7-8 személyes túrakenunkkal, vagy a 2 db 20+1 fős sárkányhajónkkal is ki tudunk kötni. Ezáltal a csoportokat nem csak hajóval, hanem környezetbarát kenukkal, sárkányhajókkal is át tudjuk szállítani, így szélesedett a programkínálat, erősödik az egészséges életmód szemlélet és a karizom is.

A projekthez tartozó elektromos csónakmotor kenunkra, sárkányhajónkra szerelve lehetővé teszi, hogy egy csoport egyirányú átkelése esetén a vízi járműveink gyorsan visszajussanak a másik kikötőbe.

A folyamatos érdeklődés, a településen hiányos keresleti igény kielégítése miatt döntöttünk egyszemélyes kajakok és kajakevezők beszerzése mellett.

A vezető nélküli kenutúrát kedvelők igényeit is szeretnénk kielégíteni, amelyhez szükségünk volt további GPS készülékekre. 

Visszatérő vendégeink megtartása és újabb vendégek megnyerése, valamint a két oldal összekapcsolása és a szúnyog-szigeti kikötő élénkítése végett hoztunk létre a kikötőből induló vízitúra nyomvonalakat, GPS-be rögzített újabb POI pontokkal gazdagítva.

 A 3 és 4 személyes túrakenuk beszerzésével szintén ezt a vonalat erősítjük, hiszen méretüknél fogva kiválóan alkalmasak kisebb családok, baráti társaságok egyéni túrázásaihoz, miközben GPS-be töltött POI pontjaink segítségével megismerik a Velencei-tavat.

A projekthez tartozó kenulapátok, mentőeszközök beszerzése tovább növelte a velencei-tavi vízi turizmus fejlődését, hiszen meglévő kenuink elhasználódott evezőlapátjainak, elhasználódott mentőeszközeinknek pótlásával tovább javítottuk szolgáltatásaink színvonalát.

A szúnyog-szigeti hajóállomás közelében számtalan madár fészkel, így lehetőség kínálkozik madármegfigyelésre, ehhez szükségünk volt egy megfelelő távcsőre állvánnyal.

Kenutúráink során begyűjtött hinarak, parányi vízi élőlények megvizsgálását teszi lehetővé a sztereo mikroszkópok beszerzése, mely szintén ismeretszerzési célt szolgál, akárcsak a madármegfigyelés.

A Velencei-tó, mint közös örökség megőrzését, ezáltal a LEADER alapelvek érvényesülését szolgálják ismeretterjesztő megfigyeléseink.

Vissza