20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Torony a tájért

 

 

 

Kilátó épült a LEADER 2013 Térségek Közötti Együttműködés keretén belül


Az új kilátó a Velencei-tavi kerékpárút egyik pihenője

Agárd, Dinnyés - A Sarvajc kereszt mellett, ha Székesfehérvárról Agárd felé autózunk a 7-es számú főúton, a Velencei-tó felé tartó leágazástól nem messze a parton áll egy kilátó.

A kilátó LEADER Térségek Közötti Együttműködés keretében, EMVA pályázati forrásból a Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület kordinálásával, Vadkacsa kerékpáros túraútvonal, innovatív kerékpáros megállóhelyek létrehozása a Velencei-tónál és a Váli Völgyben projekt részeként épült meg, Gárdony Város Önkormányzatának kezelésében.

Az újonnan elkészült és máris igen népszerű kerékpárút egyik látványos pihenőjeként felavatott és bemutatott nagyszerű kilátótoronyról látható a páratlan szépségű madárrezervátum, illetve a Velencei-tónak sok olyan részlete, amely egyébként titokzatos a látogatók számára. A torony  megálmodói szerint jól illeszkedik a törekvésbe, amely azt szolgálja, hogy a Velencei-tó, az ország egyik legszebb tájegysége a nyár végével is népszerű kirándulóhely maradjon és így szolgálja a térségbe látogatók és a helybéliek érdekeit.

A komplex program együttműködő partnerei: Gárdony Város Önkormányzata, Váli Faluszépítő és védő Egyesület, Völgy Vidék Vidékfejlesztési Közösség KhE., Gárdony Város és Térsége Turisztikai Egyesület, Velencei-tó Térségfejlesztő Egyesület.

Az együttműködés keretében Agárd mellett Válon is kialakításra kerül egy kerékpáros pihenőhely, és megújulhat Gárdonyban a leromlott állagú régi híres Vadkacsa turistaház, amely kerékpáros találkozóhely funkciót kap.

 Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület

Vissza