20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Helyi termék, helyi szolgáltatás, helyi érték

Természet- és Vadvédelmi, Ökoturisztikai Központ Nonprofit Kft.

Közel az ezredfordulóhoz egy átlagon felüli természetszeretettel megáldott átlagos magyar család úgy döntött, hogy korát megelőzve, saját erejéből, mindenféle állami és pályázati támogatás nélkül, dacolva a magyar bürokráciával, az ügyintézői rugalmatlansággal és érdektelenséggel létrehoz egy ökoturisztikai központot a hazai vadvilág bemutatása céljából – lehetőleg addig, amíg pusztuló világunkban van mit bemutatni. Hiszen korunk embere csak arra vigyáz, aminek felismeri értékét, fontosságát. Ehhez megfelelő ismeretekre van szüksége, melyek segítségével már megőrizhetők a természet csodái. Hogy hogyan? – ezt szeretnénk Önöknek életünkkel, programjainkkal megmutatni. 

A Természet- és Vadvédelmi Központ – reményeink szerint – hosszú távon menedéket nyújt majd állatnak, embernek egyaránt. Eddigi tevékenységünknek köszönhetően elkészült a passzívházként működő épület, közben a Központnak is otthont adó erdőterületünk – az Alcsúti Arborétum mellett – Fejér megye második oktatási-kutatási területe, majd 2013. áprilisa óta védett természeti terület lett: fajfelméréseink során 115 védett fajt regisztráltunk. Erdei Ovink és Természetbúvár Klubunk csatlakozott dr. Jane Goodall “Gyökerek és Rügyek” mozgalmához.

A csendre, madárdalra vágyó ökoturisták személyre szabott szakvezetéssel ismerhetik meg nálunk az itteni élővilágot, a vadbiológusok, erdészek munkáját, a bemutató épületben a természetkímélő háztartás működését. Környezeti nevelési programjainkra, előzetes bejelentkezés után – elsősorban kiscsoportokban – óvodások, iskolások, pedagógusok jelentkezését várjuk. Gimnáziumok, középiskolák diákjait közösségi munka keretében tudjuk fogadni. A természettudományok iránt komolyabban érdeklődők és egyetemisták pedig oktatási-kutatási területünkön végezhetnek tudományos munkát.

http://www.zoldkozpont.hu/

Vissza