20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Leader 2014-2020

Újabb LEADER pályázatok kaptak zöld utat a Velencei-tónál!

A Helyi Bíráló Bizottság 2019. május 14.-én 4 db LEADER pályázat támogathatóságáról döntött közel 40 000 000.-Ft értékben.

A Helyi Bíráló Bizottság 2019. május 14.-én 4 db LEADER pályázat támogathatóságáról döntött közel 40 000 000.-Ft értékben. A  VP6-19.2.1.-93-4-17-es számú „Megőrzendő örökség együttműködésben” című pályázati felhívás vonatkozásában elvégezte az utolsó szakaszzárásig, azaz 2019. március 20-ig beérkezett támogatási kérelmek ügyintézését, az ülésen a hiánypótláson is megfelelt kérelmek bírálata történt meg.

 Az Agrárminisztérium Vidékfejlesztésért Felelős Államtitkárság Irányító Hatósága által jóváhagyott Helyi Fejlesztési Stratégia alapján a Velencei-tó LEADER Egyesület pályázati felhívások keretében hirdette meg azokat a fejlesztési célokat, melyek megvalósítására a térségi szereplők támogatást igényelhetnek.

LEADER alapelvek alapján a Helyi Akciócsoport által létrehozott Helyi Bíráló Bizottság (HBB) dönt a projektek támogathatóságáról az Irányító Hatóság által jóváhagyott ügyrend szerint. A HBB térségünkben 5 tagból és 6 póttagból áll. Megválasztásukkor érvényesült a három szektor (köz, civil, vállalkozói) arányos és kiegyensúlyozott képviselete.

A HBB döntését az Irányító Hatóság részére továbbítjuk a végső jogosultsági ellenőrzésre és kötelezettségvállalásra. A HBB döntéséről a projektgazdák elektronikus formában kapnak tájékoztatást, addig is a tagokat titoktartási kötelezettség terheli! A kötelezettségvállalást követően kezdődik meg a Támogató Okiratok kiküldése.

Vissza