20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft.

LEADER pályázatot nyert a Velencei-Tavi Fejlesztési Nonprofit Kft.

Megőrzendő örökség együttműködésben (VP6-19.2.1.-93-4-17)

A projekt címe: Együttműködésben az északi part az élményturizmus élénkítése érdekében

A projekt rövid ismertetése: 

A VP6-19.2.1.-93-4-17 Helyi felhívás Velencei-tó Térségfejlesztő Közhasznú Egyesület illetékességi területén benyújtott LEADER pályázatban vállaltak megvalósítása megtörtént.

A tervezett fejlesztés célja az élményturizmus élénkítése az északi oldalon, szolgáltatásaink bővítése.

Jelenleg a fejlett déli oldal és a kevésbé fejlett északi oldal látnivalóinak összekapcsolását az agárdi kikötőben lévő H2O Akváriumház látogatása, valamint az átkelő hajójárat igénybevétele révén tudjuk biztosítani. Hajóinkon kerékpárok szállítására is van lehetőség, így az útjukat rövidíteni szándékozó, kisebb gyermekekkel bringázó turisták számára is tudunk alternatívát nyújtani.

A jövőben szeretnénk a két oldal kapcsolatát tovább erősíteni.

A Szúnyog-szigetet a projekt során beszerzett 1 db 20+1 fős sárkányhajóval is szeretnénk megközelíteni. Ezáltal a csoportokat nem csak hajóval, hanem környezetbarát sárkányhajókkal (így most már három darabbal) is át tudjuk szállítani, így szélesedik a programkínálat, erősödik az egészséges életmód szemlélet és a karizom is. Többször jelezték csoportok e szolgáltatás iránti igényüket.

Visszatérő vendégeink megtartása és újabb vendégek megnyerése, valamint a két oldal összekapcsolása és a szúnyog-szigeti kikötő élénkítése végett a kikötőből induló, az arborétumban végződő, és egyéb érdekes pontokat felfűző élményutat hoztunk létre, mely többek között érinti a Szúnyog-sziget és a Mészeg-hegy látnivalóit, attrakcióit, mint pl. a Katonai Emlékparkot, a Halászcsárdát, az Erdei Tornapályát, valamint a Lics Pincészetet, a Miskahuszárt, a pázmándi Bálint Boráriumot és a sukorói Mandula Cukrászdát. Ez az élményút 11 db interaktív tájékoztató táblából, 3 db egyszerű tájékoztató táblából, 2 db interaktív fotófalból és 1 db interaktív nagy fotókeretből áll. Ezen táblák bemutatják az északi oldal „erősségeit”, turisztikai látnivalóit, történelmi, természeti, gasztronómiai értékeit, melyek megismerése, az út bejárása révén egy egész, vagy akár több napos programlehetőség tárul a látogatók elé, mely nagyban hozzájárul Pákozd mint vidéki élettér népszerűsítéséhez, a település, illetve a térség üde színfoltjává válásához. Pákozd népességszámának (több, mint 3000 fő) többszörösét képes fogadni évente ez az élményút.

Ezen innovatív élményút (új termék a térség palettáján, újszerű az interaktivitás révén) segíti a térség településeinek együttműködését, az ismeretterjesztő táblák segítik a Velencei-tó mint közös örökség megismerését, ezen keresztül megőrzését, ezáltal érvényesülnek a LEADER alapelvek.

A Velencei-tó mint közös örökség megőrzését szolgálják óriás társasjátékaink, melyek a Velencei-tóról és Velencei-hegységről, ezek élővilágáról, látnivalóiról, értékeiről szólnak. Ezek az egyedi grafikával készített óriás társasjátékok szintén hozzájárulnak az élményszerű megismeréshez, mind az általános iskolás, mind a középiskolás korosztály részére szóló játékszabályok segítségével.

Szintén a terület megismerését, népszerűsítését szolgálja kiadványunk, a Mészeg-hegy térképét és turisztikai látványosságait bemutató zsebtérkép formájában. E kiadvány hiányzó keresleti igény kielégítését szolgálja.

Nyílt napot szerveztünk a tó környéki szolgáltatók részére a fejlesztés bemutatására. Nyilvános rendezvényeinken a projektet szóban bemutattuk. Honlapjainkon a projektet feltüntettük. Tájékoztató táblát kihelyeztük, így a nyilvánosságot folyamatosan biztosítjuk.

A projektről részletesebben ITT olvashat.

Vissza