20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Sukoró Iskolájáért Közalapítvány

LEADER pályázatot nyert a Sukoró Iskolájáért Közalapítvány.

Megőrzendő örökség együttműködésben (VP6-19.2.1.-93-4-17)

A projekt címe: 170 ÉV A FORRADALOM ÚTJÁN, TÖRTÉNELMI NEMZETI EMLÉKHELY KIALAKÍTÁSA 

A projekt rövid ismertetése: 

Sukoró Iskolájáért Közalapítvány elsődleges célja a kistelepülésen folyó iskolai oktatás- nevelés színvonalának emelése, a tárgyi feltételek javítása, a szabadidő tartalmas eltöltésének segítése. Másodlagos feladatai között szerepel a kis települési jellegből származó hátrányának enyhítése elsősorban az iskolások és óvodások körében, az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz, egyes alapellátásokhoz való hozzájutás biztosítása is.

Az 170 év a forradalom útján történelmi Nemzeti Emlékhely kialakítása önkormányzati területre (556 hrsz) a Kultúrház és a Református Templom közötti Főtéren valósult meg.

A projekt összhangba van az eddigi településképpel, a LEADER 1. és 2. ütemterv folytatásaként, a környezeti struktúra, összehangolása a tudatos környezetépítés, az első pályázatokból állított történelmi elemek összekapcsolása egy történelmi tanösvény kiépítésével.

Ez a project az eddigi épített környezet tovább gondolása, egységesítése. Így a templomtól a kultúrházig a Móga Battyány szobor, a kopjafa és az 1848-as korhű ágyú térkőburkolattal egy egységes történelmi térré alakult.

A projektről részletesebben ITT olvashat.

Vissza