20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Sukoró Iskolájáért Közalapítvány

LEADER pályázatot nyert Sukoró Iskolájáért Közalapítvány.

Értékmentés a vidéki életminőség fejlesztése (VP6-19.2.1.-93-3-17)

A projekt címe: CÍMER PARK KIALAKÍTÁSA 

A projekt rövid ismertetése:

Sukoró Iskolájáért Közalapítvány elsődleges célja a kistelepülésen folyó iskolai oktatás- nevelés színvonalának emelése, a tárgyi feltételek javítása, a szabadidő tartalmas eltöltésének segítése. Másodlagos feladatai között szerepel a kis települési jellegből származó hátrányának enyhítése elsősorban az iskolások és óvodások körében, az alapvető szükségletek kielégítését segítő szolgáltatásokhoz, közszolgáltatásokhoz, egyes alapellátásokhoz való hozzájutás biztosítása is.

A címerpark önkormányzati területre (417/12 hrsz) a játszótér mellé és a Gémeskút étterem mögé kerül elhelyezésre. A címer egy új elképzelés szerint jelenik meg, ami leginkább a sík mesekönyvek térbe kinyitható érdekes és kissé játékos képi világára emlékeztet. A címer tehát egy 3D-s térbeli installáció, ami a helyreállított rézsűbe került megvalósításra, illetve térben kissé kiemelésre.

A tér ezzel egy érdekes és vonzó új elemmel gazdagodott, ami a sík címerpajzsok szokatlan térbe kiemelt átlátható és átjárható megjelenését nyújtja és új lehetőséget is tartogat, az eredeti célokhoz igazodva azzal, hogy átjárható (családi fotók), a Gémeskút étterem mögötti északi domboldalon egy növénnyel körül ölelt árnyas pihenőhely alakult ki.

A tó körül kiránduló, Sukoróra látogató család a túra vagy, éttermi látogatás után megpihenhet itt, egy kiváló közös fotóélménnyel gazdagodhat elhelyezkedve a címerben.

A településen korábban nem elérhető új történelmi és turisztikai attrakció hozzájárul a település és a Velencei tó turisztikai vonzerejének növeléséhez.

A projekt hosszabb ismertetése ITT.

Vissza