20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Mészáros Lajos

LEADER pályázatot nyert Mészáros Lajos

Minőségi, innovatív szolgáltatás fejlesztés, vállalkozás élénkítés (VP6-19.2.1.-93-1-17)

Projekt címe: Vendégház fejlesztése

A projekt rövid ismertetése:

A projekt kapcsán a „Berkenye” Vendégház, amely már több mint 5 éve áll a turizmus szolgálatába korszerűsítésre kerül. A vendégház tavasztól-őszig tartó időszakot 100 %-os kihasználtsági mutatóval üzemel.

A „Berkenye” Vendégház fejlesztése a település számára is előnyös, hiszen egy magas színvonalú vendégházat tudunk kínálni vendégeinknek. A szezonbővítés pozitívan hat az idegenforgalmi adó befizetésre is, amellyel településünk bevételét tudjuk növelni.

A projekt kivitelezése két részre oszlott. A medence fedése és az építési kivitelezések: a fürdőszoba bővítése, korszerűsítése és a szaletli felújítása. A medence fedése az 1. sz. mérföldkőhöz kötött tevékenység, melynek kivitelezésével az Alba Medence Kft került megbízásra. Az eltolható polikarbonát medencefedésre vállalkozói szerződés került megkötésre 2018. október 10.-én.

A projekt kapcsán az 1. mérföldkő benyújtásakor az udvari területen a meglévő kerti medence felújítási és kivitelezési munkálatok elérték a vállalt készültséget, az alábbi műszaki-szakmai eredmények teljesültek, amelyek a kifizetési kérelem benyújtásakor releváns dokumentumokkal alátámasztásra kerültek: a eltolható polikarbonát medencefedés 2019. október 09. megvalósításra került. A fűtött medence áttetsző polikarbonát alapanyagú, modern, könnyen elhúzható, tetőrendszer kialakítást kapott. A kiépített rendszer a meleget tartja, költségkímélő, innovatív megoldás.

Az építési kivitelezésével Butaki Kft. került megbízásra. A Vállalkozó kivitelezővel, (Butaki Kft. székhely: 1073 Budapest, Erzsébet krt. 23.) 2019. július 10-éi. keltezéssel vállalkozási szerződés jött létre. A projekt építkezéssel kapcsolatos szakasza záró kifizetési kérelem keretén belül kerül elszámolásra.

Az épület földszintes, és tetőtér beépítéses kialakítású a főbejárata a teraszról nyílik az előtérbe, ahonnan az egyik szoba, és a konyha-étkező nappali tér lesz megközelíthető. A szobához kapcsolódik a fürdő, és a teraszra lehet kijutni. A konyha-étkező nappali térből indul a tetőtérbe vezető lépcső, amely a lakótérbe érkezik, ahonnan az átalakított fürdő, és a szoba nyitható a terv szerint. A területre vonatkozó rendezési terv az általános szabályokat és az OTÉK előírásait tartalmazza.

A fejlesztéssel megvalósult korszerűsítés ideális, minden igényt kielégítő modernizáció. A fürdőszoba bővítésre és korszerűsítésre került. A tetőtér megnyitásával, fal elbontással, térdfal emelésével, ablak, szellőző beépítésével, új berendezésekkel egy modern fürdőszoba került valósításra. A külön WC és zuhanyzó összenyitásra került, így a természetes fény és szellőzés biztosítása az ökörszem ablak kialakításával megoldást jelentett. A tetőfedés megbontásra és felújításra került.

A kötelező nyilvánosággal kapcsolatos feladatainkat folyamatosan biztosítjuk.

Szakmai beszámoló-Mészáros Lajos

Sukoró, 2020. március 23.

 

                                                                                                                           Mészáros Lajos 

Vissza