20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Bál-Na Produkció Kft.

LEADER pályázatot nyert a Bál-Na Produkció Kft.

Innovatív minta értékű turisztikai fejlesztések (VP6-19.2.1.-93-2-17)

Projekt címe: Helyi érték, emberi lépték- rekreáció a Szerelemvölgyben, vendégház építése

A projekt rövid ismertetése:

A beruházást megelőzően Pázmánd településen és annak közvetlen közelében a Bálint Borárium minőségi színvonalával harmonizáló szálláshely a közvetlen közelében található vendégház kivételével nem volt fellelhető. A fejlesztéssel a vendégház építési technológiájának (könnyűszerkezetes épület, biológiai szennyvíztisztító) és számos berendezési tárgynak ( újrahasznosított terasz burkolat, terasz és étkező bútorzat stb. ) köszönhetően a környezetünket védjük és a környezettudatos szemléletet erősítjük.

A vendégházunkban megszálló vendégeink körében népszerűsítjük a helyi termékeket többek között a bekészítés  ( pázmándi kézműves szörp, kápolnásnyéki szikvíz, kézműves folyékonyszappan, testápoló) és az igényelhető reggeli (pákozdi füstöltáru, pázmándi dzsemek, pusztaszabolcsi tejstb.)  keretében. Továbbá a vendég tájékoztatónkban bemutatunk további helyi termékeket és ajánlunk minőségi – térségi – szolgáltatásokat is. A vendégházban megszállók kedvezménnyel ebédelhetnek, vacsorázhatnak a Boráriumban a nyitvatartási időben.  

A pályázatban beadott mérföldkövet  módosítanunk kellett, mert nem lett kész a beruházás, ennek eredményeként  2020.02.28-ra tettük a projekt zárását.

1. sz. célkitűzés:

Modell értékű turizmus fejlesztés, innovatív turisztikai szolgáltatásokkal: fenntartható rekreációs, sport, és egészség turizmus megvalósításával

Kapcsolódó HVS intézkedés:

Helyi gazdaságfejlesztés vállalkozások megerősítésért, fennmaradásáért, és megújulásáért

A beruházás összhangban van a HVS-ben megfogalmazott jövőképpel, miszerint „VELENCEI-TÓ A TERMÉSZETES EGÉSZSÉG” modell értékű turizmus fejlesztés a testi – lelki – környezeti harmónia megteremtése, a fenntartható, sport, rekreáció és egészségturizmus turisztikai modellje minta centruma. A Velencei-tó térsége a természeti és az emberek által alkotott értékek megőrzését, az emberek sokoldalú kikapcsolódása és rekreációja érdekében való szolgálatba állítását kívánja biztosítani magas színvonalon a térség lakóinak, vállalkozásainak érdekeit szem előtt tartva.

              

 

Vissza