20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Velencei-Tavi Kistérségért Alapítvány

LEADER pályázatot nyert a Velencei-Tavi Kistérségért Alapítvány.

Értékmentés a vidéki életminőség fejlesztése (VP6-19.2.1.-93-3-17)

A projekt címe:  

Történelmi, kulturális jelentőségű helyi értékek fenntartható használata a kápolnásnyéki Halász-kastély szolgáltatásainak fejlesztésével

A projekt rövid ismertetése:

A projekt célja a már felújított kápolnásnyéki Halász-kastély szolgáltatásait kibővíteni és különféle kulturális rendezvények színvonalas megtartására alkalmas infrastruktúrát teremteni. Jelen pályázatból egyedül a megvalósításhoz szükséges eszközök elszámolása történt meg: hangrendszer kiépítése és bútorok vásárlása. A szervező munkát, a programokat az alapítvány önerőből vállalta.

Két kiválasztott szállítónk volt: a Hang-Mester Kft. változatlan feltétekkel, a pályázatban elfogadott árak szerint tudta vállalni az eszközök leszállítását, az eltelt idő ellenére is.  A Dr. Hotellátó Zrt. esetében azonban árváltozás történt, így a székek árában történt emelkedést kénytelen az alapítvány önerőből vállalni. A beszerzések határidőre megtörténtek, ennek bizonyítékai, a szükséges dokumentumok a kifizetési kérelemhez kerültek becsatolásra.

FÜLEmüle kastélykoncert gyerekeknek

Újra élénk kulturális élet

A törekvéseket igazolják a kastély rendezvényeire egyre nagyobb számban érkező látogatók. Teltházzal zajlanak a nyári KastélyKoncertek a komolyzene és a jazz jegyében. Az Alba Regia Szimfonikusok, Demeniv Mihály, a Sárik Péter Trió, Gájer Bálint, Sebestyén Márta, a MusiColore énekegyeüttes, a velencei Dr. Jazz Band és a szintén tókörnyéki Jász Andris, Horváth Márk valamint Schnöller Szabina operaénekes vagy a Budapest Ragtime Band koncertjei várakozáson felüli népszerűségnek örvendtek, sokakat vonzottak. Az őszi, téli időszak csendesebb látogatottságának élénkítésére indult el a nagysikerű Kastélymesék sorozat: havonta egy este különleges vendégek különleges helyszínen mesélnek különleges életükről, különleges épületekről és személyes történeteik segítségével hívják rendhagyó kalandozásra hallgatóságukat. A sorozat vendége volt többek között Gróf Nádasdy Borbála, Margittai Gábor író, Bányai Balázs történész, Gulyás Gábor művészettörténész, Oláh Vilmos hegedűművész, Grászli Bernadett múzeumigazgató és még sokan mások. Az adventi időszakban az Advent a Kastélyban rendezvénysorozat során minden adventi vasárnapon az ünnepi díszbe öltöztetett Halász-kastélyban és udvarán gyertyagyújtással, forralt borral, karácsonyi dallamokkal és irodalommal várjuk az ünnepre készülődőket. A FÜLEmüle kastélykoncert gyerekeknek sorozat szintén nem várt sikert hozott. A gyerekeknek szóló koncertsorozat folyamatosan teltházzal megy, lelkes és visszajáró közönséggel. A gyerekek játékosan ismerkednek a komolyzene világával, a különböző hangszerekkel, miközben énekelve, interaktív módon megszeretik a komoly dallamokat is kiváló és világhírű művészek iránymutatásával és társaságában. Családok, fiatalok és idősek örömmel csatlakoznak az igényes programokhoz a lenyűgöző szépségű környezetben. Az a tapasztalat, hogy a színvonalas és változatos programkínáltra van igény, és aki egyszer ellátogat a kastélyba, jó hírét viszi, és szívesen tér vissza rendszeresen az újabb kiállításokra és rendezvényekre.

Kastélykoncert az Alba Regia Szimfonikus zenekarral

Sebestyén Márta és Andrejszki Judit

/2020/szakmai_beszamolo_roviditett.docx

 

Vissza