20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Katonai Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft.

LEADER pályázatot nyert a Katonai Emlékpark Közhasznú Nonprofit Kft.

Értékmentés a vidéki életminőség fejlesztése (VP6-19.2.1.-93-3-17)

A projekt címe:  Eszközbeszerzés a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely
                          környezetének gondozása érdekében

A projekt rövid ismertetése:

A közel 2 hektár területű Nemzeti Emlékhely természetvédelmi és Natura2000 területek szomszédságában található. A magas szintű szolgáltatás minőségének biztosítása mellett, az előbbiek miatt is fontos a gondozott környezet. Az élhető település fogalmának ma már szerves része kell, hogy legyen az igényesen kialakított köztér, legyen az park, történelmi helyszín, játszótér, vagy egy part-menti sétány. Nagyon fontos, a meglévő értékeink megóvása, ápolása.
A projekt keretében üléssel ellátott fűnyírót (hólánccal, vonószemmel, hótoló lappal), ehhez egytengelyes utánfutót, valamint ágvágót szereztünk be.
A Katonai Emlékpark a Velencei-tó körüli kerékpárút egy alternatív lehetőségként szolgáló pihenőpontja, valamint a területén áthalad egy turistaút. Mellette a Duna-Ipoly Nemzeti Park Igazgatóságának, valamint a Vadex Zrt természetvédelmi területei találhatóak, ezért kiemelt szempont a terület folyamatos ápolása, gondozása. Mindezeken túl az évi 70 000 fős látogatószám nem teszi lehetővé a kézi karbantartást, hiszen a kirándulni, kikapcsolódni vágyók mellett a fűkasza nem működhet.
Az eszközbeszerzés lehetőséget biztosította arra, hogy a 2 hektárnyi terület és környezetének kézi erővel történő karbantartását modernizáljuk és a munkát hatékonnyá tegyük. A vezetőt igénylő fűnyíró gép megkönnyíti a munkát és adott idő alatt jóval nagyobb terület nyírását eredményezi.
Az elmúlt években jelentkező munkaerőhiányra is megoldás a fűnyírógép. Az ágdaráló ugyan nem nélkülözi a humán erőforrást, azonban segítségével sokkal gyorsabb és szintén hatékonyabb a munka. Az eszköz által ledarált ágakat komposztként hasznosítjuk.
Az eszközbeszerzés gyorsabb, hatékonyabb és precízebb munkát tesz lehetővé. A rendelkezésünkre álló humán erőforrás nem elegendő a feladat ellátására. Az elmúlt években a munkaerőhiány sok problémát okozott.
Minden év szeptemberében kerül megrendezésre az 1 hetes Honvédfesztivál elnevezésű, országos hatókörű programsorozat, melynek terepelőkészítésében nagy segítséget nyújtottak a beszerzett eszközök.
A Velencei-tavi, több település összefogásával kiépített kerékpárút egy a Katonai Emlékparkot átszelő, illetve mellette húzódó szakaszának gondozásában a beszerzett eszközöknek köszönhetően segíteni tudunk.
A fűnyíró traktor első, kötelező karbantartása megtörtént.

/2020/beszamolo_eszkozbeszerzesrol_fotokkal.pdf

 

Vissza