20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Sukoró Római Katolikus Plébánia

LEADER pályázatot nyert a Sukoró Római Katolikus Plébánia

Értékmentés a vidéki életminőség fejlesztése (VP6-19.2.1.-93-3-17)

A projekt címe: A Sukorói Római Katolikus templom homlokzati felújítása 

A projekt rövid ismertetése:

A Sukorói Római Katolikus templom a település központi részén helyezkedik el, a Fő utca és Öreg utca kereszteződésénél, gyönyörű panorámás templom kerttel rálátással a Velencei -tóra. Rendeltetésének megfelelően a katolikus misék és egyházi szertartások, valamint az egyházi szertartások, keresztelő, elsőáldozás, bérmálkozás, esküvő és temetés megtartására használják.

A projekt kapcsán megvalósult a Sukorói Római Katolikus templom homlokzati felújítása: a külső homlokzati vakolat és a lábazati vakolat. A felújítás során nem változott a létesítmény kihasználtsága, új funkciókkal nem bővült a templom, de a korszerűsítésnek, felújításnak köszönhetően növekedett az épület turisztikai vonzereje, szívesebben választják a fiatalok a temlomot az esküvői szertartások helyszinéül. Nem utolsó szempont a településről más településekre misère eljáró családok újra a sukorói templomot választják hitük gyakorlására.

A kivitelezés kapcsán költséghatékonyság érvényesült. A kivitelezés az építési normagyűjtemény referencia árai alapján készült költségvetéssel valósult meg. Az egyház megfelelően felmérte a karbantartáshoz kapcsolódó a projekt zárását követő költségeket és vállalja az üzemeltetést és karbantartást.

A fejlesztés megvalósítása következtében az alábbi társadalmi hatások várhatóak: javul a szolgáltatások színvonala, a közösségi élet feltételei javulnak, a helyi identitás-érzés erősödik, a település vonzerője nő.

Az Plébánia a kötelező nyilvánosággal kapcsolatos feladatait folyamatosan biztosítja.

 

Vissza