20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Megvalósult projektek

Nagy Roland egyéni vállalkozó

LEADER pályázatot nyert a Nagy Roland egyéni válallkozó

Minőségi, innovatív szolgáltatás fejlesztés, vállalkozás élénkítés  (VP6-19.2.1.-93-1-17)

A projekt címe:  Ördöghegyi játszótér kialakítása

A projekt rövid ismertetése:

A projekt kapcsán kialakításra került a Gémeskút étterem udvarán egy játszótér. A Gémeskút Étterem a Velencei-tó északi partjának egyik legnagyobb kapacitású éttermévé nőtte ki magát az elmúlt években, valamint bővült egy 16 fő elszállásolására alkalmas vendégházzal.

A project kapcsán a zárt kertrészben került kialakításra a játszótér, ahol a gyerekek biztonságosan játszhatnak, amíg a szülők kényelmesen kikapcsolódnak. A biztonságot szolgálja továbbá, hogy a közterületi szabványoknak is megfelelő, minőségi játszóeszköz családot választottunk, alatta pedig a követelményeknek megfelelő ütéscsillapító burkolatról gondoskodtunk. A játszótér a nagycsaládos, kisgyerekes szülők számára egy nyugodt, biztonságos környezetet biztosít. Ezzel a fejlesztéssel a vendégház és a Gémeskút Éttermünk életképességét erősítjük.

A játszópark tematikájának megválasztásánál természetesen nem csak a biztonság, hanem a játékélmény maximalizálása és a helyi egyedi hangulat kialakítása is fontos tervezési és kivitelezési szempont volt. A színes, mintás gumiburkolat, festett falak, dombos terep, mind-mind az Ördöghegy kalandra hívó hangulatát igyekszik megragadni. A kis felfedezők a gyermeki fantázia segítségével hegyre mászhatnak, erdőben járhatnak, megtanulhatják milyen fontos és érdekes például a tájékozódás és a kommunikáció. Az elhelyezett játékok Buglo termékek, amelyek az esztétikai és biztonsági szempontok mellett a tartósság terén is kedvezőek. A vendéglétszám növekedésével indokolttá vált egy játszótér kialakítása, hogy a felmerülő turisztikai igénynek, a bővülő vendégközönségnek meg tudjunk felelni.

A Velencei-tó térségében sok vállalkozás csak a turisztikai főszezonban nyújt szolgáltatást. A vendégház és a Gémeskút Étterem négyévszakos szolgáltatást nyújt, valamint a turisták megváltozott nyaralási, pihenési szokásait igyekszik kiszolgálni. A project kapcsán megvalósult játszótér egy egyedi, tájba illő hely. 

A Gémeskút Étterem udvarán kialakított játszótér kapcsolódik a HFS és a LEADER alapelvekhez, a helyi gazdaságfejlesztés vállalkozások megerősítésért, fennmaradásáért, és megújulásáért, valamint a modell értékű turizmus fejlesztés, innovatív turisztikai szolgáltatásokkal: fenntartható rekreációs, sport, és egészség turizmus megvalósításával.

A fejlesztéssel egy kerítéssel körbevett biztonságos és egyedi, innovatív játszótér került kialakításra, hogy a felmerülő turisztikai igénynek, a bővülő vendégközönségnek meg tudjon felelni a minőségi és plusz szolgáltatás biztosításával.

 

 

Vissza