20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Helyi termék, helyi szolgáltatás, helyi érték

Honvédség és Társadalom Baráti Kör Székesfehérvári Szervezete (HTBK)

A HTBK a több mint 20 évvel ezelőtti megalakulásakor fő feladatként határozta meg a nemzetünk hadtörténelmének széleskörű megismertetését, népszerűsítését, a katonai hagyományok ápolását, a hazafias-honvédelmi nevelés támogatását, a katonakultúra terjesztését.

A civil szervezet kiemelkedő tevékenységet végzett a Katonai Emlékpark Pákozd - Nemzeti Emlékhely kialakításában, s napjainkban pedig a fenntartás és bővítés, valamint az ott megvalósuló programok szervezése terén tölt be vezető szerepet. A Baráti Kör által szervezett számltalan program közül kiemelkedik az egész nyarat átfogó "Emlékparki Nyár" kulturális programsorozat, valamint a szeptember végi nagyszabású "Honvédfesztivál".

A HTBK Székesfehérvári Szervezete, illetve az általuk működtetett Katonai Emlékpark Pákozd számos lehetőséget kínál a hadtörténelmünkkel való élményszerű találkozásra, a történelmi és honvédelmi ismeretek bővítésére, a gyermekek és fiatalok hazafias-honvédelmi nevelésének támogatására (kiemelkedő elemei a Hazafiság Iskolája és az Apródképző).

http://www.htbkszfvar.hu/weblap/

 

Vissza