20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Leader 2014-2020

Az elvarázsolt kastély

"Némi varázslat segítségével a Halász-kastély látogat el otthonaikba! Ha nem is tudunk személyesen találkozni, de kihasználva közösségi média felületeinket, elvisszük Önöknek kedves és már jól megszokott programjaikat. Tavaszra hangoló sorozatunk címe Az elvarázsolt kastély:"

Február 27. szombat: Rendhagyó tárlatvezetés Németh Balázzsal. Sajnos a lezárás miatt sokuknak nem volt lehetősége megtekinteni Vadászfegyverek-Fegyvervadászok című kiállításunkat, ezért most alkalom nyílik arra, hogy Németh Balázs történész rendhagyó tárlatvezetésében fedezzék fel a Nemzeti Múzeum nagyszerű gyűjteményét.

Március 21. vasárnap: FÜLEmüle kastélykoncert Bach születésnapján. Kis FÜLEmülék figyelem! Ha online térben is, de folytatódik a fiatal korosztálynak szóló koncertsorozatunk. Különleges koncerttel készülünk, hiszen J. S. Bach születésnapja alkalmából a nagyszerű zeneszerző legszebb dallamait hallgathatjátok meg Papp Tímea hárfaművész és Bartek Zsolt klarinétművész csodálatos előadásában.

Április 2. Nagypéntek: Kastélymesék Sebestyén Mártával Húsvét ünnepére készülve. Az idei évben április Húsvét hónapja: nem csak a melengető napsugarakat, hanem a kereszténység legfontosabb ünnepét is köszöntjük ekkor. Rodics Eszter kastélyigazgató vendége Sebestyén Márta Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas magyar népdalénekes, előadóművész. A beszélgetést a témához illő dalok egészítik ki a művésznő előadásában.

Május 22. szombat: Pünkösdi KastélyKoncert Ignácz Attilával. Frank Sinatra dalai és dallamai töltik be a kastély és környezetének terét Ignácz Attila és zenésztársai előadásában. Közreműködik: Fekete Bálint zongora, Horváth Márk gitár, Jász András saxafon, Balog Brigitta hegedű, Szabó Béla ének. Online koncert (ha muszáj)…, de nagyon reménykedünk, hogy június már a személyes találkozások jegyében telik majd!

Vissza