20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Leader 2014-2020

Pázmándi Ízes-Ínyes Ünnep és Vásár, GASZTROmantika a SZERELEMVÖLGYBEN 2018. május 12-13.

Pázmándi Ízes-Ínyes Ünnep és Vásár
GASZTROmantika a SZERELEMVÖLGYBEN

2018. május 12-13.

Pázmánd, Bálint Borárium

Egy rendezvény ahol megnyílik Nagyi kamrája, ahol a pincékben, spájzokban tartott csemegék titkai feltárulnak, ahol a kézműves mesterek saját maguk által készített portékáikat kínálják. A látogatók egy-egy ízletes bort kóstolgatva gyönyörködhetnek a csodás panorámában, jól megtöltött szerelemvölgyi kosárral elkalandozhatnak a szőlődombokon, megkereshetnek egy-egy pihenésre termett lankát.

Az esemény két pillére, az ízek harmóniája és a természet sugallta hangulatok, melynek eredménye a pázmándi GASZTROmantika, amibe bárki beleszippanthat, aki ezen a hétvégén ellátogat a Szerelemvölgybe.
Az évszázadokon át rangos bortermelői hagyományokkal rendelkező terület reneszánszát éli. Ezen a hétvégén azonban nem csak a helyi gyümölcsök nemes nedűit kóstolhatják meg a hozzánk ellátogatók , mert ismét hoztunk a rendezvényre a 7 ha alatti szőlőterülettel bíró, ámde remek kézműves borokat készítő borászok palackba zárt kincseiből az ország különböző borvidékeiről.
Eddig a fatüzelésű tűzhelyen és annak sütőjében készített ÍNYENCSÉGEK miatt tértek be hozzánk látogatóink, az idei évtől a SPARHELTES panoráma teraszunkon a szabadba, csodálatos látképben gyönyörködve grill különlegességekkel is várjuk a nálunk csipegetni vagy lakmározni vágyókat.
És mint az egy rendes ünnepen és vásáron illik,megannyi KÉZMŰVES kínálja majd egyedi portékáit, úgy mint sajtot, szörpöt, lekvárt, mézet, zöldséget, fűszereket, szappant, krémet, gyertyát ....a kicsi pulyákat a Levendula Játszóház és Alkotóműhely, A pázmándi ÖTE tűzoltói, tűzoltóautói, körhinta és sok-sok játék, kaland, móka várja…

 

Vissza