20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Leader 2014-2020

Megújult a Magyar Államkincstár Ügyfél-tájékoztatási rendszere

Megújult a Magyar Államkincstár Ügyfél-tájékoztatási rendszere

A Magyar Államkincstár egyszerűbbé és átláthatóbbá, valamint felhasználóbarátabbá tette a mezőgazdasági és vidékfejlesztési támogatásokkal kapcsolatos ügyek nyomon követésére szolgáló úgynevezett Ügyfél-tájékoztatási rendszerét.

Az Ügyfél-tájékoztatási rendszer (ÜTR) Ügyfél folyószámla felülete az alábbiak szerint módosult az Államkincstár tájékoztatása szerint:

Az Ügyfeleket eddig is tájékoztatták a Döntésben megítélt támogatási összegről, a döntés alapján az Ügyfélnek teljesített összegről valamint az összeg Utalásának dátumáról, ugyanakkor a fejlesztések eredményeképpen áttekinthetőbbé vált a felület, a Döntésben megítélt támogatási összeg mellett közvetlenül az Ügyfélnek teljesített összeg, illetve az Utalás dátuma tűnik fel, és csak ezt követően szerepelnek a kötelezően visszatartásra kerülő összegek.

További fejlesztésként lehetővé tették, hogy az Utalás dátuma szerint is sorba rendezhessék a kifizetések listáját. Ezáltal nagyságrendekkel egyszerűbbé válik a bankszámlára érkezett összegek, és az azokhoz tartozó támogatási döntések párba állítása és a támogatások nyomon követése.

https://www.mvh.allamkincstar.gov.hu/-/megujult-az-ugyfel-tajekoztatasi-rendszer

Vissza