20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Leader 2014-2020

VIII. Honvédfesztivál a pákozdi Katonai Emlékparkban 2017. szeptember 23. - 29.

Nyolcadik alkalommal kerül megrendezésre az 1848. szeptember 29-i Pákozd-sukorói csata emlékére és tiszteletére a Honvédfesztivál elnevezésű eseménysorozat, amely a katonai hagyományokat ápoló, a honvédkultúra sokszínűségét bemutató, hadtörténelmi ismeretterjesztő fesztivál.
A programsorozat nyitányaként szeptember 23-án, szombaton benépesül a Mészeg-hegy, ahol Ifjú Nemzetőrök, hagyományőrző huszárok közreműködésével - bemutató keretében - megelevenedik a győztes csata.
Mind e mellett csatatéri sokadalom, katonai hagyományőrző bemutatók, gyermekek részére kialakított aktivitási zóna, játékos vetélkedők várják a látogatókat.
Ezen a napon a sukorói Református templomban, az 1848. szeptember 28-i haditanács tiszteletére, méltó történelmi színfalak közepette kerül sor a megemlékezésre.
Szeptember 24-én, vasárnap különleges programokkal várják a kicsiket és nagyokat, különösen a családokat, melyek idősebb tagjaira, mint a katona emlékek átadóira is számítanak.

Hétfőtől, szeptember 25-től általános iskolások honvédelmi csapatversenyére kerül sor, majd azt követően a hagyományszerűen megrendezésre kerülő Számháború programmal folytatódik a hét, továbbá elmaradhatatlan a programból a haditorna is.

Szeptember 28-án az eddig közel 20.000 diáknak programot biztosító Hazafiság Iskolájához kapcsolódóan hazafias, honvédelmi nevelési konferencia kerül megrendezésre Székesfehérváron.

Az egész heti programokat a szeptember 29-i események zárják, mely során többek között a Katonai Emlékpark – Nemzeti Emlékhelyen megemlékezésre kerül sor az 1848. szeptember 29-i pákozd-sukorói csata 169. évfordulójának tiszteletére és felavatásra kerül Miskahuszár szobra a település határában.

További információ:
Tel: 30/47-47-905 | kempp@kempp.hu | www.kempp.hu

Vissza