20°C
12,1°C
- km / - / szél, -
Leader 2014-2020

V. Emlékparki Nyár kulturális programsorozat megnyitó Pákozdon a Katonai Emlékparkban

V. Emlékparki Nyár kulturális programsorozat megnyitó Pákozdon a Katonai Emlékparkban

Az Emlékparki Nyár programsorozat 2017. június 23-augusztus 20. között, 5. alkalommal nyújt könnyed, nyáresti kikapcsolódást a Katonai Emlékparkban. Az ingyenesen látogatható koncertek alkalmával katonazenekarok „világi” koncertje valódi élményt nyújt a hallgatóságnak.

Az összművészeti fesztivál a rendszeres, nyáresti koncertek mellett képzőművészeti kiállításokkal, könyvbemutatókkal és hadtörténelmi témájú előadásokkal várja az érdeklődőket.

A nyári programsorozat megnyitójára 2017. június 23-án 17.00 –kor kerül sor, ahol Vargha Tamás úr, a Honvédelmi Minisztérium Parlamenti államtitkára, a programsorozat fővédnöke ünnepi gondolatai köszöntik a jelenlévőket. Az eseményt színesíti Ismail Khayat különleges festett köveit és festményeit bemutató kiállítás.

Ismail Khayat 1944-ben született Kurdisztánban és 53 éve foglalkozik képzőművészettel. Az alkotó műveiből Párizstól Japánon át Oroszországig és Dél-Koreáig számos országban rendeztek kiállítást, és munkáit a magángyűjtők is kedvelik. Ismail Khayat, aki egyben az Iraki Művészeti Egyesületnek és az Iraki Művészeti Szindikátusnak is a tagja.

18 órától az MH Központi Zenekarának koncertje emeli az est hangulatát és tölti be a zene az Emlékpark minden szegletét. A rendezvény kültéri, az ünnepélyes megnyitóra az Obeliszk mellett elhelyezett színpadon kerül sor.

A nyár végéig tartó kulturális programsorozat fő támogatója a Honvédelmi Minisztérium.

Támogatók: Gallus Csoport, Székesfehérvár MJV Önkormányzata, Deák Lajosné, Buth Sándor, Horváth Miklós Csaba képviselők

Médiatámogató: Blinx Média, nyolcezer.hu

Vissza